7. tammikuuta 2011

The three things every kitchen should have

Olen koko ajan lisäämässä listaa niistä tuotteista ja aineksista, jotka haluan aina löytyvän keittiöstäni. Tällä hetkellä ne ainekset kulminoituvat minulla oikestaan näihin:
P1060245
Inkivääri on tämän hetken lempimausteeni. Rakastan sen kirpeää makua ja laittaisin sitä aivan kaikkeen (ja itse asiassa taidan laittaakin). :D Mutta parasta se on aamusmoothiessa ja sitten erilaisissa kasvispaistoksissa. Raastan aina inkiväärin ennnen sen käyttöä. Huom: Inkivääri ei sovi raskaana oleville.
P1060267
Sitruunaa tai lime ovat keittiössäni aivan pakolliset. Koska juon vettä noin 1-2 litraa päivässä, haluan maustaa sitä, sillä pelkkä veden juominen maistuisi aika tylsälle pidemmän päälle. Olen vedellä korvannut kahvin ja osittain myös teen juontia.
P1060268
Öljyä laitan oikestaan kaikkeen ruokaan mitä valmistan. Ainoastaan smoothiet ovat ilman öljyä (ainakin toistaiseksi). Rakastan seesamiöljyä, laitan sitäkin aivan kaikkeen. Se tuo minusta ruokaan sellaisen japanilaisen maun. Uusin tuttavuuteni on avocadoöljy, jota eräs lukijani suositteli. Sitä menee nykyisin kaikkiin salaatteihin. Oliviöljyä käytän aina kasvisten paistamiseen.

I couldn't live without these three ingredients in my kitchen: ginger (don't eat if you're preignant), lemon and oil (olive oil, sesame oil and avocado oil). These are the main three things for me to spice up my food and drinks. 

2 kommenttia:

Erika kirjoitti...

Hauska vinkki tuo inkiväärin käyttäminen mausteena. Sitä on muuten vaikea kuoria.

Helene kirjoitti...

@Erika Totta, mutta kyllä sen vaivan viitsii nähdä kun se on niiiin hyvää. :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi