9. tammikuuta 2011

Sunday Check-in: -0.8kg (Total -2kg)

Vuorossa on sunnuntai ja se tarkoittaa sitä, että on aika taas punnitukselle. Kuten otsikosta näkee, olen laihtunut 800g. Jihaa! Kokonaisuudessaan olen siis kahden viikon aikana laihtunut 2 kiloa. Mahtavaa! 
Miten tähän on sitten päästy? Ensimmäisenä viikkona vaihdoin ruokavalioni täysin. En tuolloin tehnyt yhtään liikuntaa vaan laitoin kaiken energiani ruoan opiskeluun ja siihen, että etsin itselleni parhaan ruokavalion, jota toteuttaa. Viime viikolla olen jatkanut tätä ruokavaliotani, tosin olen tehnyt siihen hieman hienosäätöä (mm. vähentänyt entisestään lihan, viljan ja maitotuotteiden määrää). Olen tehnyt kaikki ruoat kotona, paitsi eilen kävin ulkona syömässä (oli pieni virheliike, mutta ainakin tofuruoka oli todella hyvää). Tällä viikolla olen myös harrastanut liikuntaa kaikkina muina päivinä paitsi perjantaina. Pääosin tämä on koostunut Tracy Andersonin jumppa dvdistä. Olen aivan koukussa hänen Mat Workoutiin ja voisin tehdä sitä joka päivä. Se on niin tehokas. Kapeimmasta kohdasta vyötäröltäni on lähtenyt kahden viikon aikana 6cm ja nyt vyötärö ja navan seutu alkavat olla yhtä kapeita (eroa on 4cm, mikä siis merkitsee sitä, että pömppömaha on katoamassa). Harmikseni kuitenkin muualta ei ole lähtenyt senttejä, on vain tullut lihaksia tilalle. Itse asiassa mm. käsiin on tullut 1cm lisää (mikä johtuu aivan varmasti Tracyn tehokäsitreenistä). Veikkaan että ensi viikolla lähtee taas yksi kilo lisää ja senttejä alkaa lähteä myös muualta kropasta. Olen itse asiassa siitä aivan varma. :) Tässä vielä jumppadatani HeiaHeiasta:
Ensi viikon haasteena tulee olemaan se, että aloitan työt. Saa nähdä miten pysyn ruokavaliossani ja onistun syömään koko ajan terveellisiä ruokia. Ensi viikolla tulen syömään kolmena päivänä ainoastaan kasvisruokaa, kahtena päivänä kalaa/kanaa ja kahtena päivänä viljatuotteita. Joka aamu aion juoda smoothien, johon tulee jatkossa aina Maca-jauhetta (8.74€, 150g). Ostimme sen Ruohonjuuresta ja se tulee osaksi aamusmoothieitani. Toinen kiva asia ensi viikolle on se, että kouluni alkaa lopulta! Tulen siitä sitten kanssa varmaan kertomaan jotain.:)
P1060302
Niin ja kiitos kaikille lukijoilleni! Teitä on tullut todella paljon lisää viimeisen kahden viikon aikana. Toivottavasti saatte täältä inspiraatiota tervellisempään ruokaan!
Hello! Big news! I have lost 800g (1.76punds) this week. This means that I have lost 2 kilos (4.4 pounds) in total. How did I do it? The first week I was just focusing on my diet and eating lot of vegetables and fruits. This week I have started to exercise every day (except on Friday). Mainly I've been doing Tracy Anderson Mat Workout, which I love and I have lost 6cm from my waist. :) I'm using HeiaHeia service (which is free) to keep on track with my exercising. If you start using the service, please start follow me. :)

7 kommenttia:

Ansa kirjoitti...

Onnea pudotuksesta, itsellänikin on 6-8kg pudotus käynnissä, mutta eka punnitus vasta ensi perjantaina. Olettaen, että saan jostain vaa'an.. ;)

Mitä tuon maca-jauheen on tarkoitus tehdä, ja paljonko sitä kerralla käytät? Kilohinta kun on aika suolainen...

Helene kirjoitti...

Hei Ansa!

Laitan macaa noin 1-2 teelusikallista aamusmoothieen (2 ihmiselle). Se sisältää, proteiineja, kuituja, B1, B2 ja C-vitamiinia. alkanoideja ja aminohappoja, magnesiumia, kalsiumia, natriumia, kaliumia, kuparia, sinkkiä, rautaa ja mangaania. Sen maku yksinään on minusta pahaa, mutta kun sen sekoittaa tuohon appelsiinin, kiwin ja banaanin sekaan, niin ei se enää maistu. On vain todella terveellistä! :)

Täällä se olisi muuten ollut hieman edullisempaa (tosin en tiedä postimaksuista): https://www.hyvinvoinnin.fi/ryhma/1223/Superruokakauppa-Maca

Tsemppiä painon pudotukseen! :)

mkoh kirjoitti...

Aika nopeeta putoomista, ei sulta kauaa kestä tuota vauhtia ennen kuin pääset maaliin :) .. toki voi vauhti hidastua loppua kohden, mutta ilmeisesti ruokavalio+liikunta on kohdallaan. Tsemppiä!

Helene kirjoitti...

@mkoh Kiitos! Veikkaan, että olen tavoitteissani maaliskuun lopussa tai huhtikuun alussa. :)

Erika kirjoitti...

Onnea hienosta pudotuksesta! Ihan mielettömästi lähtenyt vatsan seudulta senttejä:O)

Tiedän tuon tunteen kun yrittää yhdistää laihiksen ja koulun/työn. Viime keväänä onnistuin laihduttamaan sen vuoksi niin hyvin kun olin kotona suurimmaksi osaksi ja kirjoittelin vain gradua. Sai laatia oman aikataulun ja syödä kotijääkaapista ruokaa. Itse en ole ollut tyytyväinen oman kouluni ruokiin, vaikka hyvältä ne maistuvatkin niin aika hiilaripainotteista settiä. Töissä olen nyt ottanut sen linjan, että menen omien eväiden voimalla niin saapa ainakin just sitä pöperöä kuin haluaa:)
Tsemppiä ensi viikkoon!

Taina kirjoitti...

Upea tulos! Kerrotko viikon edistyessä tarkemmin ruokavaliostasi?!

Helene kirjoitti...

Kiitos Erika ja Taina tsemppauksesta!

@Erika: Aion yrittää tehdä eväitä töihin.
@Taina: Ruokapostauksia on pyydetty myös muoden toimesta, joten voin alkaa tehdä niitä. :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi