17. tammikuuta 2011

Recipe: The Soup of the Month

Tein eilen ensimmäistä kertaa elämässäni parsakeittoa ja tämä voitti kyllä kaikki kaupan keitot. Yllättävää oli myös se, että myös Teppo tykkäsi siitä ja yleensä hän ei parsaan koske. :) Mukailin tämän ohjeen yhdestä kouluni respetistä:
1 parsanippu
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
pilkottua inkivääriä hieman enemmän kuin valkosipulia
5 dl vettä
1.5-2dl keitettyä kvinoaa (tämän voi korvata keitetyllä riisillä)
ripaus seesamiöljyä
ripaus soijaa
Keitä ensin vesi. Lisää siihen parsa ja sipuli. Keitä noin 15 minuuttia. Lisää sen jälkeen valkosipuli, inkivääri ja keitetty kvinoa. Anna kiehua hetki ja sekoita sauvasekoittimella. Lisää seesamiöljy ja soija. Sekoita lisää ja keitto on valmis. Lisää suolaa oman maun mukaan.

Tässä on kuva siitä, miten käsittelin parsan. Eli leikkasin sen molemmista päistä (niin että jäljelle jäi ainoastaan tuota tuoreempaa, vihreää osiota) ja sitten vielä pilkoin noin 1.5cm mittaisiksi paloiksi.
P1060444
P1060452
Valkosipuli ja inkivääri tulee pilkkoa pieneksi. Parsa ja sipulit noin 1.5 cm mittaisiksi paloiksi.
P1060456
Laitoin ne kiehuvaan veteen ja annoin kiehua noin 15 minuuttia.
P1060462
Lisäsin kvinoaa 1.5 desin verran. Tämän tilalla voisi periaatteessa käyttää myös riisiä, mutta tehtyäni tällaisen vertailutaulukon, halusin laittaa siihen kvinoaa:
Ja tässä valmis keitto:
P1060466
Parsakeitto oli sitten paljon paremman makuista kuin näköistä. :D

I tried for the first time to make an asparagus soup. And I was really surprised that I loved it. :) Also Teppo liked it a lot, so this means that we're going to make a lot of onion and asparagus soups in the future. 

2 kommenttia:

jarna kirjoitti...

Onko quinoa siis keitetty valmiiksi ennen keittoon lisäämistä?

Helene kirjoitti...

On keitetty. :) Lisään tekstiin sen. Kiitos!

Jaa blogikirjoitus kavereillesi