16. tammikuuta 2011

Recipe: The Green Smoothie

Eilen tein sen hieman erikoisen parsajuoman... Tällä kertaa tein sen ihan oikean reseptin mukaan ja parsa vaihtui persiljaksi. Tässä on ohje:
1 greippi ilman kuoria
2 sitruunaa puristettuna
2 limeä puristettuna
2 kurkkua kuorittuna
1 lusikallinen vaniljaa
1 persilja
1 salaatti (tai jotain muuta vihreää kuten pinaattia)
ripaus agave-siirappia makeuttamaan (ei pakollinen). 
Kaikki ainekset sekoitetaan tehosekoittimessa. Itselläni on sauvasekoitin, joten sekoitin ne siinä. 
P1060440
Tein tästä puolikkaan annoksen ja se riitti oikein hyvin Tepolle ja minulle (riitti noin neljään lasiin). Sitruunan ja limen puristin mehuna vaikka niin ei tuossa oikeassa ohjeessa kerrottukaan. Olin myös erittäin tarkka sen suhteen, että greipin siemeniä ei mennyt juomaan, sillä ne tuntuvat minusta suussa epämiellyttäville. 
Tämä ruoka oli todella hyvää. Aion tehdä uudestaan ihan lähipävinä. Salaattina käytin jäävuorisalaattia, mutta kirjan ohjeessa neuvottiin käyttämään tummanvihreää salaattia tai pinaattia. Niitä minulla ei nyt ollut kotona ja en jaksanut käväistä kaupassa. Toimi minusta ihan hyvin noinkin. Vaniljan tilalla käytin vaniljasokeria (kun kotoa ei löytynyt muuta). Mutta siis hyvää tuli ja voin suositella niille, jotka pitävät kirpeästä. Eipä tee ainakaan kirpeitä karkkeja mieli. :)


Today I prepared the green smoothie I introduced yesterday. It was super good and I recommend it.

2 kommenttia:

minikaktus kirjoitti...

Tuon tummanvihreän salaatin tai pinaatin suosituksen takana ei varmasti olekaan maku/toimivuus vaan terveellisyys. Jääsalaattihan on hyvin ravinneköyhää, oleellisesti ottaen vain kallista vettä, kun taas tummissa salaateissa ja pinaateissa on antioksidantteja ja vaikka mitä. :) Vihersmoothieiden ideahan on pilkkoa ne kasvikset valmiiksi, jotta ravintoaineet ovat ihmisen helposti käytettävässä muodossa, mutta jos niitä ravintoaineita ei ole, niin paloittelun pointti menee vähän ohi. :)

Helene kirjoitti...

Kiitos minikaktus kommentistasi! :)

Hyvä pointti. En laita enää jatkossa noit ajääsalaatteja smoothieihini. :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi