19. tammikuuta 2011

Pesto

Tein muutama päivä sitten pestoa ja vitsit kun se oli hyvää ja kaiken lisäksi aivan superhelppo tehdä. En tule enää ostamaan kaupan pestoa. Siitä olen aivan varma! Ohjeen löysin täältä...Pestohan ei nyt tavallaan tähän ruokavaliooni kyllä sovi, mutta jos se on tehty hyvistä ruoka-aineista niin annan itselleni luvan hieman fuskata. Elämä on niin paljon hauskempaa! :)

Tässä ainekset:
- 1dl oliiviöljyä
- nippu basilikaa
- 2kpl valkosipulin kynsiä
- 1/2 dl parmesan juustoa
- 1/2 dl pinjan siemeniä

Sekoita ensin pilkottu valkosipuli, basilika, pinjansiemenet ja parmesan-juusto keskenään sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lopuksi lisää öljy. Sekoita ne hyvin.
P1060486
P1060494
P1060497
Ja kastike on valmis. Eilen se meni kesäkurpitsan kanssa ja Tepolla salaatinkastikkeena. Suosittelen lämpimästi!

I tried pesto the other day for the first time in my life and I have to say that I really loved it. And Teppo liked it too. This is not the most suitable sauce for my diet, but I think I deserve it every now and then as long as I keep my eye on the quality ingredients. :)

6 kommenttia:

Enne kirjoitti...

Heräsi kysymys että miksi pesto ei sovi ruokavalioosi? :)

Helene kirjoitti...

Hei Enne,

tuo juusto aiheuttaa ongelmia. Pyrin välttelemään maitotuotteita varsinkin jos ne eivät ole luomua.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Helene, vierailin täällä tänään ensimmäistä kertaa ja kankeasti alkanut elämäntaparemonttini sai uutta potkua. Kiitos siitä kuuluu sinulle! :)

Aurinkoisin terveisin, Neiti A

Helene kirjoitti...

Kiitos! Mahtavaa! Nämä kommentit kannustavat minua jakamaan lisää oppimaani ja vinkkejä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Onhan toi itsetehty pesto ihan erialaista kuin valmis purkkipesto, suurin ongelma on kuitenkin hintaero! Pestoainekset maksavat aivan tuhottomasti verrattuna valmiiseen sekotukseen.

Nimim. Monesti pestoa silti tehnyt persaukinen opiskelija

Helene kirjoitti...

Hei!

Olet aivan oikeassa. Hinta on kyllä aika tyyris... Itselleni perustelen sitä sillä, etten osta monia tuotteita kuten leipää tai lihaa. Eli tavallaan tämä tulee kuitenkin loppujen lopuksi edullisemmaksi. Ja sitten meitä on kotona kaksi ihmistä syömässä, jolloin kulu puolittuu.

Jaa blogikirjoitus kavereillesi