18. tammikuuta 2011

The New Diet and The Old Boyfriend :)

Minulta kysyttiin muutama päivä sitten hyvä kysymys: "Eikö ole vaikeaa muuttaa ruokailutottumuksia kun on parisuhteessa ja toinen ei muuta syömisisään?" Tässä asiassa minulla on oikeastaan kaksi eri näkökulmaa, joita olen joutunut pohtimaan:
Mansikat
1) Miltä tuntuu kun Teppo syö "kiellettyjä" herkkuja kuten pitsaa, limua tai karkkia?
Totta kai minun tekee välillä mieli noita ruokia, joita Teppo syö vieressäni. Yleensä se himo on kuitenkin enemmän itse siihen ideaan kyseisen herkun syömisestä. Kuvittelen vaikka sen pitsan mielessäni ja kuinka ihanaa olisi laittaa se palanen suuhun. Mutta tässä kohtaa aivoni alkavat nykyisin sanoa, että "Haloo, mieti mitä se sisältää? Jos haluat juustoa, syö vaikka Valion luomujuustoa tai jos haluat pitsapohjaa, niin eikö perusleipä voisi olla parempi sen sijasta? Mieti miten vähän siinä on hyviä ruoka-aineita? Jaksatko syödä sitten sen pitsan jälkeen enää niitä salaatteja tai hedelmiä, joita sinun tulisi tänään syödä, jotta saisit kaikki tarpeelliset ravintoaineet?" Kun tuon keskustelun on käynyt pariin otteeseen mielessään, niin se pitsa ei enää jotenkin houkuta. :D Nykyisin minun ei oikeasti edes tee mieli pitsaa, karkkia tai keksejä. Ja jos se himo iskee, mietin sille ruoalle aina sitä korvaajaa. Karkin korvaaja on lakritsitee tai tummasuklaa (yli 70% kaakaota) ja leipähimon iskiessä voin syödä tummaa ruisleipää salaatin, kurkun ja tomaatin kanssa. Kahvia minun ei ole tehnyt mieli enää vähään aikaan ja sen korvaaja on tee. :)
Blueberrys - jummy
2) Eikö minulla ole kova tarve saada myös Teppoa tälle dieetille?
Ei ainakaan vielä. Haluan hänet mukaan sitten kun hän on valmis ja sitten kun hänellä on kärsivällisyyttä panostaa oman ruokavalionsa löytämiseen. Se vie aikaa. Sitten kun olen opiskellut näitä dieettejä hieman kauemin, aion yrittää saada hänet ehkä mukaan ainakin valitsemaan niitä terveellisempiä ruoka-aineita. Mutta vielä ei ole sen aika. Totta kai hän altistuu terveellisemmälle ruoalle tällä hetkellä, koska minä teen meillä kaikki ruoat (niin on sovittu sillä haluan opiskella terveellistä kokkausta). Nykyisin teen ruoista yleensä kaksi eri versiota: oman ja sitten Tepon annokseen laitan juustoa, lihaa, kanaa tai jotain muita aineita enemmän (kuten maitotuotteita). Silloin hän on tyytyväinen ja luonnollisesti myös minä. :)

I got a good question the other day: "Isn't it difficult that your boyfriend hasn't changed his diet?". My answer was "sometimes". :D I don't want to force him on a diet at the moment, because I think I have to study more before I can give any advice. When I see him eating pizza I sometimes think in my head that "Oh! That one slice would taste soooo good!" But then I start to think about the ingredients inside it and usually my cravings disappear. By learning more about the foods and their ingredients it has become much more easier to resist cravings. I have also created a substitute list for myself. If I crave fos sugar I eat fruits, dark chocolate or liquorice tea. 

Ei kommentteja:

Jaa blogikirjoitus kavereillesi