6. tammikuuta 2011

The morning smoothie to get going

Minulta pyydettiin smoothien ohjetta tai tarkempaa kuvausta siitä, mitä juon aamulla. Joten tässä se postaus tulee! Kiitos anonyymille pyynnöstä! :)
Ensin hieman taustaa minusta. Ennen tätä elämänmuutostani en oikeastaan syönyt aamulla mitään (suuri virhe!). Perustelin sitä aina joko sillä että a) en kerennyt tai b) en jaksanut syödä. Nyt olen ottanut tavakseni sen (aluksi pakottamalla), että aamulla heti kun herään juon lasin vettä. Sen jälkeen suuntaan keittiöön valmistamaan smoothieta (tosin viimeisenä kahtena päivänä olen vain syönyt hedelmät sellaisenaan viemäriongelman vuoksi, josta kerroin muutama postaus sitten. Eli siis toisin sanoen tiskien tiskaus on haastavaa). Samalla kun syön/juon aamupalaa kirjoitan "The Integrative Nutrition Journal" -vihkoseen päivän tavoitteista.
P1040968
Pidän kirpeästä mausta ja siitä syystä haluan, että smoothiessa on aina kiwiä ja appelsiinia. Aluksi puristin appelsiinimehut, mutta tällä viikolla olen vain kuorinut ne ja sitten survonut sauvasekoittimella. Näiden lisäksi laitan smoothieen aina banaania ja raastettua inkivääriä (inkivääri on muuten nykyinen lempimausteeni). Mukaan tulee myös aina muutama desi vettä. Riippuen fiiliksistäni, lisään siihen joko goji-marjoja tai mustikoita pakkasesta. Toisinaan olen laittanut myös basilikaa tai persiljaa. Eipä tämä aamureseptini ole sen kummoisempi. Toistaiseksi se on toiminut loistavasti (enkä ole vielä kyllästynyt) ja olen aamuisin ollut todella virkeä sen jälkeen. Kahvia en siis ole kaivannut tällä viikolla enää ollenkaan. :)

My favorite smoothie at the moment (which I would love to drink everyday) is very simple to prepare: kiwis, bananas, oranges, ginger and water. Then depending on my mood I might add some goji-berries, blue berries or persil. This has totally taken away my morning need for a cup of coffee. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse tein smoothien tänään omenasta, banaanista ja appelsiinista. Nam! Kiitos vinkistä! :) t: vinkkejä kysellyt

Helene kirjoitti...

Hienoa! Pitääkin kokeilla tuota omenaa omaani. :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi