10. tammikuuta 2011

Hello to all my new readers

Uusia lukijoita onkin nyt tullut paljon lisää viime päivien aikana. Hienoa että terveellisemmät ruoat ja elämä kiinnostavat. :) Tässä hieman taustatietoa minusta ja blogistani.
Miksi pidän tätä blogia?
Aloitin opiskelut koulussa nimeltä Institute for Integrative Nutrition. Tänään olin ensimmäisellä luennolla, mutta koulun materiaalit sain jo kaksi viikkoa sitten. Opetus tapahtuu etänä netin välityksellä ja siinä opiskellaan mm. yli sata dieettiteoriaa vuoden aikana. Haluan blogissani jakaa tietoa siitä mitä koulussa opin ja miten sovellan sitä omaan elämääni. Kouluni yksi pääteema on se, ettei ole olemassa mitään yhtä dieettiä joka toimisi kaikille. Näin ollen jokaisen tulee löytää se oma juttu. Tämä blogi on siis tavallaan osaksi myös oman ruokavalioni etsimistä. Jos sinua kiinnostaa nykyinen ruokavalioni, niin täältä löytyy lisätietoja.
Haluan blogissani mainostaa hedelmiä, vihanneksia ja vettä. Eli siis pyrin laittamaan tänne mahdollisimman paljon terveellisten ruokien kuvia ja juttuja niistä. En halua, että kenellekään tulee blogini kautta houkutusta ostaa mm. karkkia tai jäätelöä. Tänne voi siis tulla ja altistaa itsensä banaanien ja appelsiinien kuville. :D
Blogissa tulen viikottain esittelemään uusia terveellisiä ruoka-aineita, joita löydän kaupoista tai joihin tutustun kouluni kautta. Lisäksi kerron oman painoni laskusta, eli punnitus tapahtuu aina sunnuntaisin. Kahden viikon aikana olen laihtunut 2 kiloa. Jotkut lukijani ovat pyytäneet ruokaohjeita ja ruokapäiväkirjamaisia postauksia. Lupaan laittaa myös niitä tänne. Ennen kaikkea haluan, että muutkin oppivat syömään paremmin ilman laihdutuspillereitä ja kalorien laskentaa.
P1060229
Kuinka kauan olen elänyt näin?
Tasan kaksi viikkoa. Ennen sitä en tehnyt ruokaa kotona kuin maksimissaan kerran viikossa. Nyt teen joka päivä. Koulussa opin koko ajan ruoanlaitosta (ohjeiden ja videoiden kautta) ja terveellisistä ruoka-aineista. Kaikki jutut mitä näet täällä ovat oikeasti minulle uutta. Tällä viikolla olen maistanut maca-jauhetta ensimmäistä kertaa ja tehnyt quinoaa (jota olen syönyt kaksi päivää). Se on aivan superihanaa! Olen myös lopettanut kahvin kokonaan kaksi viikkoa sitten. Se oli vaikeaa, mutta päänsärky kesti vain kolme päivää. Eli kestettävä kipu. :) Kouluni kestää tammikuuhun 2012 saakka, joten aion elää oikeasti terveellisesti seuraavan vuoden ja uskoisin että myös sen jälkeen.
Miten elin ennen tätä muutosta? 
Söin ravintoloissa joka päivä, juhlin liikaa ja tein liian pitkiä työpäiviä. Tulin siihen tulokseen, että nykyinen elämänrytmini ei vain toiminut ja söin liian epäterveellisesti. Painoa nousi luonnollisesti siinä samalla. Kun päätin tehdä muutoksen, tajusin etten edes tiennyt miten tulisi syödä. Söisinkö hedelmiä vai puuroa aamuisin? Onko kana parempaa kuin liha? Kaikki tällaiset kysymykset vaivasivat minua. Kaiken lisäksi en halunnut jäädä ainoastaan dieetille, vaan halusin löytää itselleni oikean ruokavalion. Siksi siis päädyin kouluun.
P1040963
Minkälainen on normaali työpäiväni?
Teen töitä noin 10-12h/pvä. Työni koostuu aika paljon esiintymisestä, palavereista ja yritysstrategioiden suunnitteluista.
Miksi kirjoitan loppuun aina englanniksi?
Halusin jakaa blogiani hieman muiden kouluni opiskelijoiden kanssa. Kuten voitte huomata, tiivistelmä on aika lyhyt ja usein hieman erilainen kuin itse postaus. :D Haluan kuitenkin toistaiseksi kirjoittaa sitä, sillä täällä käy noin 20 ulkomaista lukijaa päivittäin (luultavasti juuri niitä kurssikavereita). :)
Kuinka pitkä olen ja paljon painan?
Olen 170cm pitkä. Painoani ja puolialastomia kuvia itsestäni (joita esiintyy useissa laihdutusblogeissa) en tule tänne laittamaan. Kerron ainoastaan painoni pudotuksesta. Sitten kun olen tavoitteissani, voin ehkä painoni kertoa. :)


I've been getting a lot of new Finnish readers lately, so I wanted to tell them the meaning of my blog. The main reason why I write this is to share my experience about IIN and how my life is changing and has been changed during this year.

4 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Moikka!
Löysin vasta blogiisi ja täytyy kyllä sanoa että kerrassaan mahtavalta vaikuttaa. Kiitokset hyödyllisistä tipseistä ja uusista näkökulmista asioihin. Ihanan rento tyyli kertoa elämäntaparemontista. Kovin on samantyylistä oman remppani kanssa, joten minusta saat ainakin aktiivisen lukijan ja myös kommentoijan :) Kiitokset ja aurinkoa päiviisi!

Kimmie kirjoitti...

Löysin juuri minäkin blogiisi ja taisin heti jäädä koukkuun. Paljon asiaa rennosti ja kiinnostavasti kirjoitettuna. Itse olen tällä hetkellä raskaana, eli tämän vuoden osalta painonpudotushaaveet saavat jäädä, mutta ruokatottumusten parantaminen ei tässäkään tilanteessa ole pahitteeksi ihan vauvaakin ajatellen. Tein siis myös vastaavanlaisen lupauksen vuodelle 2011 tavoitteena terveellisempi ja energisempi elämä. Takana jo 11 karkitonta ja lisäaineetonta päivää, joista entisenä sokerihiirenä olen todella ylpeä. Kahvin jätin jo pois syksyllä kuullessani odottavani vauvaa.
Palaan siis ehdottomasti blogiisi hakemaan inspiraatiota ja ehkä tukeakin vaikeampina hetkinä. :) Tsemppiä omaan projektiisi!

Ansa kirjoitti...

Olenkin miettinyt, miksi blogisi lukemisen jälkeen mieleni ei koskaan tee karkkia tai muuta moskaa, vaan smoothieita ja ihania hedelmiä! Nyt selvisi syy. Jatka vain kuva-altistamista, se toimii! :)

Helene kirjoitti...

@saara Kiitos! :) Aurinkoa myös sinulle!

@Kimmie Onneksi olkoon! Hienoa, että olet pystynyt olemaan ilman karkkeja. Itselleni sallin tumman suklaan toistaiseksi (yli 70%). Onnea myös raskausajalle. Minulla ei valitettavatsi ole vielä paljon tietoa siitä mikä sopii odottaville äideille ja mikä ei. Ehkä voin alkaa jakaa noita vinkkejä joidenkin kuukausien päästä. :)

@Ansa Ehkä voisin alkaa tehdä tuollaisia mainospostauksia. Sponsored by kaupan banaanit. :D

Jaa blogikirjoitus kavereillesi