8. tammikuuta 2011

Good Morning!

Heippa! Hyviä uutisia! Sain eilen tietää, että eräs toinen suomalainen käy tällä hetkellä samaa koulua kuin minä. Hän tosin aloitti opinnot jo viime vuonna, joten emme ole samaa vuosikurssia. Laitoin hänelle sähköpostia ja olemme tapaamassa ensi viikolla. Tämä on mahtavaa, sillä pääsen keskustelemaan jonkun toisen kanssa kaikista ravitsemusasioista. Olen todella onnellinen! :)
P1060291
Teppo osti ison eilen ison kasan avocadoja ja haastankin teidät nyt jakamaan hyviä avocadoreseptejä. Itse syön niitä yleensä pelkästään jonkun salaatinkastikken kanssa (balsami viinietikka), mutta varmasti niistä voi tehdä vaikka mitä hyvää.
Hauskaa viikonloppua kaikille! :) Huomenna paljastan sitten ne laihtumiseni tulokset.


Hi! I'm very excited today because I just found out that there's another student from IIN located in Helsinki. I'm going to meet her this week. :) Teppo bought us loads of avocados. Do you have any super good recipes to share?

6 kommenttia:

Eemi kirjoitti...

Hello Helene! :)

Tee avokadoista ehdottomasti guacamolea! Avokadojen kanssa kannattaa olla tarkkana - vain kypsät on hyviä. Yleensä kypsyyden huomaa kärjestä pehmeytenä ja jos se "nuppi" putoaa itsestään tai helposti. Tässä yksi resepti jota sovellan itse:

- 2 avokadoa, pilkottuna
- 1/2 punainen paprika, hienoksi pilkottuna
- Pieni kourallinen kirsikkatomaatteja, pilkottuna pieneksi
- Yhden limen mehu (tai enemmän jos tykkää)
- kourallinen korianteria, hienonnettuna
- merisuolaa ja mustapippuria maun mukaan

Laita avokado kulhoon, lisää limemehu, muussaa haarukalla yhteen kunnes niistä tulee puuromaista, mutta tekstuuria on vielä. Lisää loput ainekset, sekoita ja nauti!

Joskus laitan mukaan myös kevätsipulia hienonnettuna, valkosipulia tai jalapenoja. Käytännössä olen huomannut että olennaisimmat guacamolessa on avokado, limemehu, suola ja joko tomaatti tai paprika. Muiden ainesten kanssa saa variaatiota. Kannattaa testailla innolla :-)

Helene kirjoitti...

Kiitos Eemi tuosta ohjeesta! <3

Teen ehdottomasti tuon ensi viikolla. Nyt nuo avocadot ovat vielä hieman liian raakoja. Voisin syödä guacamolea paistettujen vihannesten kanssa. :)

Korianteria pitää kanssa käydä ostamassa, sitä ei tuolta meidän kaapista näytä löytyvän.

Eemi kirjoitti...

Jatkan vielä :-)

Guacamole sopii siis hyvin levitteeksi ja dipiksi, mutta kannattaa hyödyntää myös salaateissa ja wrapseissa. Erityisesti meksikolaistyyppisissä tulisissa sapuskoissa se sopii taittamaan tai lisäämään tulisuutta (jos laitat jalopenoa).

Helene kirjoitti...

Kiitos Eemi! :-)

Ansa kirjoitti...

Oma aamiaiseni:

Murskaan 1/4 avokaadoa kahdelle ruisleivälle haarukalla, ja laitan kummankin leivän päälle puolikkaan banaanin halkaistuna. Aivan loistavan makuista, ja pitää nälkää pitkään.

nimim. puuroon kyllästynyt

Helene kirjoitti...

Kiitos Ansa!

Kuulostaa erittäin hyvälle! :) Pitää ehdottomasti testata aamupalana tai vaikka välipalana.

Jaa blogikirjoitus kavereillesi