30. joulukuuta 2010

Weekly Food Challenge: Persimon

Tästä lähtien tulen joka viikko esittelemään jonkun uuden hedelmän tai vihanneksen tai muun ruoka-aineen täällä blogissani. Tämä tuote tulee olla sellainen, etten ole sitä aiemmin ostanut tai syönyt (ainakaan kotona). Ehdotuksia voi antaa kommenttiosioon siitä, mitä minun kannattaisi kokeilla. Miten olisi vaikka Acai-jauhe? Löysin siitä kirjoituksen juuri Strictly Style -blogista ja se vaikuttaa kiinnostavalta.
Kuten otsikosta näkee tämän viikon hedelmä on persimon. Kyselin kavereilta hieman apua sen valmistukseen Facebookissa ja sain vastauskseksi, että se menee sellaisenaan, salaatissa, jogurtin kanssa tai vaikka drinksussa. :)
P1060055
Päädyin maistamaan persimonia sellaisenaan. Se oli minusta hieman liian makea hedelmä. Tämä saattaa johtua osittain siitä, että aamuisin en oikein halua syödä makeaa. Otin sen sitten osaksi smoothieta (persimon, banaani, persilja, goji-marja, appelsiini, inkivääri ja vesi) ja tämä smoothie oli todella hyvää, tosin eilinen smoothie oli ehkä vielä astetta parempaa (pidän kirpeästä). Smoothie meni kahteen isoon lasiin ja kahteen pieneen. Pienet laitoin jääkaappiin odottamaan iltapäivää. Ne voisi olla hyvä nälän sammuttaja siinä vaiheessa kun tulen töistä kotiin. Minulla on tuolloin yleensä aivan mieletön nälkä.
P1060060
P1060069
P1060071
Pilkoin sitä hieman myös pieniksi palasiksi, jotta voin iltapäivällä syödä sitä soijajogurtin kanssa (ostin ensimmäisen kerran soijajogurttia! Eilen testasin sitä jo kalan kanssa kastikkseessa ja hyvin se korvasi normaalia jogurttia).
P1060063
Omat mietteeni persimon-hedelmästä
Hedelmä on ihan hyvä smoothien kanssa ja mahdollisesti jogurtin kanssa. Omaan salaattiini se on hieman liian makea. En usko, että tulen syömään sitä sellaisenaan enää jatkossa. Älkää nyt ymmärtäkö, että se olisi mitenkään pahan makuinen. Ei todellakaan, se oli todella hyvän makuinen mutta minulle vain liian makea. Uskon, että tämä on monen muun mieleen sillä, useat kaverini kehuivat sitä että hedelmä on todella hyvää juuri sellaisenaan.

I'll start my weekly food challenge in my blog. The aim is to try out new fruits, vegetables and other interesting ingredients. The product that I introduce here is something new to me, which I haven't tried before (at least not at home) and it should be healthy. 
As you have seen from the photos in this blog post, the fruit of the week was persimon and to be honest I'm not sure if I had heard about it before. :D
Then to my opinion... Well, I think it was too sweet for my taste so I ended up making a smoothie of it which was great (mixed with, bananas, oranges, goji-berries, persil and water). Then I also saved some small pieces of it so that I can eat it in the afternoon with my soya yogurt. 


Follow my blog in Bloglovin

Ei kommentteja:

Jaa blogikirjoitus kavereillesi