30. joulukuuta 2010

Snails in Garlic Butter (maybe not so healthy but taste so good)

Maailmaan parhaat etanat valmistuvat kotona, eikä etanoiden hinta ole edes paha. Läysin hyvän ohjeen Cebicin keittiöstä, mutta sitten jostain tuntemattomasta syystä pääädyin tekemään ne Ruokalan reseptin mukaisesti. Ehkä syynä oli se, että Cebicin etanat olivat jotenkin räjähtäneet uunissa ja sitten en uskaltanut tehdä niitä (anteeksi Cebic). :) Niin ja tämä ruoka ei sinänsä tähän omaan uuteen ruokavaliooni kuulu, mutta aina voi muutaman etanan maistaa. Nämä siis tehtiin oikeastaan Tepolle. Lisäksi tein sämpylöitä, joiden kanssa noita voi syödä. Lähi-Alepasta kun ei vain löytynyt sellaisia täysjyväpatonkeja kuin olisin halunnut. Voin olisin kyllä voinut ehkä korvata öljyllä  kuten Liemessä-blogissa oli kokeiltu. Harmi, kun löysin ohjeen vasta jälkikäteen.
P1060003
P1060004
P1060011
P1060015
Tämän postauksen yksi pääsanoma on oikeastaan se, että vaikka vedänkin oman ruokavalioni remonttiin ja tulen tekemään erilaisia kokeiluja eri ruoka-aineiden osalta (ensi viikolla teen aamupala-haasteen), minusta olisi kohtuutonta vetää heti muut talon asukkaat mukaan omaan vouhotukseeni. Otan Tepon tietysti mukaan jos hän sitä haluaa, mutta en aio pakottaa. Lisäksi vasta opiskelujeni alkuaikoina en oikeasti vielä tiedä mikä ruoka on terveellistä/hyvää/sopivaa ja mikä taas ei, joten muiden pakottaminen kokeiluihini olisi järjetöntä.

I baked some bread today and ended up preparing also snails in garlic butter. I know that this is not that healthy, but I made it for Teppo (I guess I also tasted two of them myself). But every now and then you just have to enjoy a little bit of the little joys of life, don't you. Plus I have decided not to force anyone else (family + friends) to my new diet.

2 kommenttia:

cebic kirjoitti...

Hyvältä näyttää! :) Mie paistoin etanoitani liian pitkään tai ne olivat huuhtelun jälkeen liian märkiä, siksi ne otti vähän savua :P Pitäskin joku päivä tehdä taas etanoita, mulla ois purkillinen tuolla kaapissa niitä. Ihanaa että hemmottelet miestäsi, vaikka oma ruokavaliosi onkin vähän erilainen häneen verrattuna! :)

Helene kirjoitti...

Nyt olen luopunut voista kokonaan toistaiseksi ja en varmaan syö näitä etanoita kuukausiin. Öljyn kanssa sitten. :)

Mutta olipa hyviä!

Jaa blogikirjoitus kavereillesi