14. heinäkuuta 2010

Osa 1/3 Miten voi olla onnellisempi?

Olen blogissa maininnut muistaakseni ainakin kerran, että olen lukenut viime aikoina kirjaa siitä, miten voi olla onnellisempi

(The How of Happiness: A Scientific Approach to Getting the Life You Want). Kirjassa on ollut yksi mainio vinkki, jonka haluan jakaa.

On pystytty osoittamaan, että anteeksiantamisella on linkki onnellisuuteen. Eli sen sijaan, että olisi katkera, antaakin yksinkertaisesti anteeksi. Se ei ole helppoa vaikka ohje onkin yksinkertainen. Se on erittäin vaikeaa ja joissain tapauksissa jopa mahdotonta. Kaikesta huolimatta kannattaa kuitenkin yrittää. :)

Miten sitten voi antaa anteeksi? Kirjassa annettiin muutama konkreettinen vinkki siihen ja minusta yksi niistä oli todella hyvä. Se on nk. "anteeksiantokirje", jossa kirjoitetaan kirje henkilölle, jolle on katkera/vihainen. Kirjettä ei lähetetä vastaanottajalle (jos välttämättä haluaa, voi sen tietysti tehdä). Kirjeen alussa käydään läpi asioita mm. siitä miten toinen on loukannut ja miltä se on tuntunut. Kirjeeseen kirjoitetaan myös siitä miksi koetaan, että kyseinen henkilö on käyttäytynyt niin. Kun viimeinen kappale päättyy anteeksiantoon ja siihen, että toivotat hänelle kaikkea hyvää, on kokemus minusta puhdistava ja tästä seuraa tietynlainen helpotus, että olet käsitellyt asiaa niin monesta näkökulmasta ja omalta osaltasi loppuun.

Itse kirjoitin kaksi kirjettä. Ja minun täytyy sanoa, että sain kahden A4-kirjoitelmallani annettua anteeksi. Se olo oli kuin iso taakka olisi lähtenyt selästäni pois. Olen vielä tänään ollut tästä erittäin onnellinen. Jos katkeruus palaa, kirjoitan kirjeen uudestaan. :)

Kirjoja
Kyseisessä kirjassa (Madonna-kirjan alla) kerrotaan myös, että kauneus tai raha eivät tee onnelliseksi kuin hetkellisesti.

Nelson Mandela sanoi minusta hyvin siitä hetkestä kun hän poistui vankilasta:
When I walked out from the gate I knew that if I continued to hate these people I was still in prison."

Vaikka anteeksianto on hyvästä, unohtaminen ei kuitenkaan kannata. Vain tyhmä unohtaa.

2 kommenttia:

Aurora kirjoitti...

Wow, otatko kaikki kuvat tänne sillä sun retron näköisellä kameralla? Se on superhyvä sit jos näin on! Haluun kans...

Helene kirjoitti...

En tiedä, mikä oli se retron näköinen. :D Mutta tää on se, mitä käytän nyt:

http://www.google.com/products/catalog?client=safari&q=lumix+gf1&oe=UTF-8&cid=4254210379440284267&ei=cKQ-TKf3LYWK-QaQosnvDQ&sa=title&ved=0CAcQ8wIwADgA#p

Mulla on muuten yksi ylimääräinen järkkäri, jota voin lainaa sulle!!!! En muistanu aiemmin.

Jaa blogikirjoitus kavereillesi