3. heinäkuuta 2010

Meidän kaneista

Kanimme Papu tuli meille kaksi kuukautta sitten ja se oli kesy heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Se halusi syliin ja silitettäväksi. Se kerjäsi ja puheli tai oikeastaan mumisi. Ja vieläkin se on samanlainen. Se on vaan kesyyntynyt entisestään ja ehkä pieni murrosikä on havaittavissa. :)

P1010725


Kun Papu saapui meille sille asetettiin rajoja mutta ne rajat tippuivat toinen toisensa jälkeen. Mm. Papu ei alunperin saanut tulla sänkyyn ja nyt se käytännössä asuu siellä vapaana ollessaan. Äsken se kaivautui Tepon viereen sänkyyn ja vaati rapsutusta. Jos se ei saa sitä mitä se haluaa, se loikkii pois ja tulee saman tien takaisin: "Hei, mä oon taas täällä! Pliis hierokaa mua!". Ja yleensä aina se saa rapsutusta ainakin minulta sillä minun on erittäin vaikea vastustaa Papun kerjäämistä. Teppo valittaakin tästä aina toisinaan, koska hänestä minä lellin kanin pilalle. :D

P1010222

On aika paljon tuurista kiinni minkälainen kani tulee. Luna-kanimme on hyvin diivamainen ja pomottava. Hän pomottaa etenkin Puputsua ja Teppoakin on puraissut muutaman kerran. Luna hyväksyy minut ja minua hän ei ole puraissut. Puputsu on taas kuuro ja hammasvikainen, mutta erittäin lempeä kani. Papu taas on huomionkipeä ja eniten sylikani. Kaikki ovat oppineet suhteellisen sisäsiistiksi. Puputsu ja Luna osaavat käyttää vessaa, Pupulla on vielä hieman harjoittelua, mutta kehitys on hyvällä mallilla.

P1010665


Mitä kanit maksavat?
Itse ostohinta on vain 60€, häkkiin ja tavaroihin menee sellainen 100-150€. Vanhimmalla kanillamme Puputsulla on hammasvika ja sen hampaat joutuu leikkaamaan joka kuukausi pihdeillä. Eläinlääkärissä se makssa noin 60€/kk, joten yhden kanin hinta ruoka ja vessahiekkakuluineen voi nousta yli 100€/kk. Me opettelimme kanin hampaiden leikkuun, joten toteutamme sen joka kuukausi kotona. Jos emme tekisi sitä, Puputsu kuolisi, sillä hampaat vain jatkaisivat kasvuaan. Hänen hampaansa ovat aivan sikin sokin ja vinossa, joten hän ei voi käyttää niitä jyrsimiseen ollenkaan. Jotkut eläinlääkärit suosittelevat kanin lopettamista tässä vaiheessa, sillä se tulee niin kalliiksi, että yleensä perheiden vanhemmat eivät halua laittaa kanien hampaiden hoitoon noin 700€/vuosi. Leikkaaminen on myös hieman epämiellyttävää puuhaa, mutta nykyisin se tapahtuu noin 3 minuutissa. Puputsua se ei satu ollenkaan.

P1010729

Kolmella kaverillani ja he kaikki ovat nykyisin kanifaneja. :D Päiväkään en ole katunut sitä, että meillä on kolme kania. Teppo sen sijan katuu tätä hieman... :)

Pari viikkoa sitten olimme katsastamassa kavereimme uutta kania nimeltä Trini, josta on muutama kuva tuossa alla. Ja kuka voisi vastustaa tuollaista?

Trini

Trini

Ei kommentteja:

Jaa blogikirjoitus kavereillesi