27. kesäkuuta 2010

Juhannus mökillä

Juhannus on minulle tärkein juhla vuodessa, jopa tärkeämpi kuin joulu. Se on minulle aina pieni pysähdys arjesta yhdessä perheen kanssa. Tänä vuonna olimme taas saarellamme Uudessakaupungissa.
Photobucket
Ohjelmaan kuului kalastamista, tikan heittoa, ruoan laittoa, grillikatoksessa istumista ja luontopolulla suunnistusta. Yksi ihanimmisa hetkistä oli se, kun istuin ja luin Suomen Kuvalehteä. :D Oli ihanan rauhallista ja pääsin nauttimaan hiljaisesta ympäristöstä. Luonnon hiljaisuus on ihanaa. Kuulee ainoastaan lintujen laulua ja tuulen huminan. Siitä pääsee harvoin nauttimaan kotona... Etenkin koska asumme aivan keskustassa, Kalliossa. Linnut ja tuulen on korvannut autot ja ratikat.
Photobucket
Kalastaminen on myös jotain erittäin mielenkiintoista. Tai oikeastaan sen katseleminen kun muut kalastavat. :) Itse en ole koskaan nauttinut siitä, mutta tänä vuonna oli ihana seurata kun Petteri ja Wyke saivat kasoittain kaloja. Saaliiksi tuli ahvenia, lahna, kaksi särkeä ja muikkuja.
Photobucket
Kuvassa siskoni Katri.
Photobucket
Lähes kaikki kalat päätyivät savustamoon. Joitakin paistettiin voissa. Ja en muista milloin olisin syönyt niin hyviä kaloja! Kiitos siis kalastajille.
Photobucket
Siskoni koira Coda oli mukana mökillä. Coda on sekarotuinen ja erittäin villi ja iso koira. Minusta se laukkaa kun se juoksee ja sen askeleet voi kuulla jo kaukaa tömistyksinä.
Photobucket
Kuvassa Katri ja Coda.
Photobucket
Mökillä on ihana istua kalliolla ja katsoa laineiden liplatusta. Pystyin olemaan täysin siinä hetkessä ja kaikki työasiat olivat poissa mielestä. Olin ja olen todella rentoutunut.
Photobucket
PhotobucketPhotobucket
Isä on rakentanut kaneille pienen ulkohäkin, jossa ne voivat olla keskenään. Tällä kertaa siinä oli hieman haastetta, sillä pupuni eivät tule toimeen keskenään, siskoni koira Coda yritti koko ajan häkkiin ja häkki ei ollut täysin turvallinen. Yhden kerran Papu & Puputsu pääsivät pakoon häkistä. Onneksi saimme ne helposti kiinni, mutta kyllä tilanne oli hieman kuumottava.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Puputsu ja Luna olivat erittäin tyytyväisiä. Etenkin valkoinen Luna oli kuin aivan eri kani. Se nautti ja teki riemuhyppyjä, joita se ei ole koskaan ennen tehnyt.
Photobucket

Ei kommentteja:

Jaa blogikirjoitus kavereillesi