6. kesäkuuta 2010

Aavikon kukka

Kävin eilen katsomassa "Aavikon kukka" -elokuvan yhdessä Tepon kanssa. Rakastan elämänkertoja kaikissa muodoissaan. Ne ovat aina inspiroivia ja kiehtovia. Elokuvan musiikki oli myös mielettömän kaunista (linkki Spotify-palveluun, jossa sitä voi kuunnella). Muutenkin monien elokuvien kappaleet ovat usein kauniita taustamusiikkina vaikka töitä tehdessä. Tänään Desert Flower -kappale soi muutamaan otteeseen myös toimistossa. :)

Elokuva kertoo Waris Dirien elämästä köyhästä paimentolaistytöstä huippumalliksi. Tarinan mielenpainuvin asia on kuitenkin se, kuinka Waris alkaa ensimmäisenä maailmassa julkisesti kertomaan naisten ympärileikkauksesta. Kun lopussa tuli tähän aiheeseen liittyviä faktoja en voinut kuin antaa kyynelten valua pitkin poskia ja elokuvasalista poistuminen oli vaikeata, sillä kyyneleitä virtasi niin vuolaasti.

Photobucket

Photobucket

Olen onnellinen siitä, etten itse ole joutunut kokemaan niin kauheita asioita omassa elämässäni kuin Waris on joutunut... Ja hänen asenteensa kertoa omista kärsimyksistään julkisesti on erittäin kunnioitettavaa. En tiedä olisinko itse pystynut samaan.

Ei kommentteja:

Jaa blogikirjoitus kavereillesi