25. huhtikuuta 2010

RUOKA: HAKANIEMEN KAUPPAHALLI

Sörnäisissä on ihana asua monesta syystä ja ehkä yksi parhaimmista asioista tällä hetkellä on se, että Hakaniemen Kauppahalli on niin lähellä. Käymme nykyisin joka lauantai siellä ostamassa leipää, kalaa, juustoa, vihanneksia ja joitain muita herkkuja. Kotimatkakin menee rattoisasti kun poikkeamme aina aasialaisiin ja afrikkalaisiin ruokakaupoihin.

Eilen mukaamme tarttui kananmunia, tummaa- ja vaaleata leipää, graavilohta, lihaa, sienisalaattia ja leipäjuustoa. Meille on alkanut muodostua Kauppahalliin jo tietyt suosikkipaikat, joissa käymme joka kerta. Etenkin ruisleivät ovat siellä aivan mielettömiä. Viime kerralla ostmme myös piimälimpun, mikä oli aivan loistavaa.

Hakaniemen halli
Tämän kojun vierestä löytyy lempiruisleipäämme, jonka hinta on 1,50€. Tästä kojusta olemme ostaneet sämpylöitä aiemmin, jotka olivat erittäin hyviä, mutta hinta oli 1€/kpl, mikä tuntui liian kalliilta.
Hakaniemen halli
P1000224

Täältä ostimme sienisalaattia, joka oli erinomaista. Viimeisenä parina kertana olemme ostaneet myös graavilohemme täältä. Hinta oli muistaakseni 34€/kg.

Hakaniemen halli
P1000219
Hakaniemen halli
Minulta ei löytynyt muuta kuvaa siitä lempileivästämme. Ensi viikolla kirjoitan siitä yhden postauksen ja ohjeistan, miten sen löytää.

Kotimatkalla poikkesimme intialaiseen ruokakauppaan, josta mukaamme lähti ainekset Tikka Masalaan. Kanat ovat tällä hetkellä marinoitumassa sillä aikaa tähän tarvitaan 2-3 tuntia. Mausteseoksen lisäksi ruokaan tarvitaan inkivääriä ja sitruunaa.

Raita-kastikkeesta tuli erinomaista ja sen teko oli erittäin helppoa. Ostimme sitä varten mausteseoksen (Laziza International, Chutney/Raita Spice Mix, 2,35€), jonka sekoitimme Valion luomujogurttiin ja kurkkupaloihin. Mausteseos riittää useampaan kastikesatsiin, joten mausteseoksen hinta on sen arvoinen.

Ei kommentteja:

Jaa blogikirjoitus kavereillesi